1. Järjestelyiden aloittaminen

Surun keskellä on ryhdyttävä käytännön toimiin mahdollisimman pian kun voimavarat sallivat. Paikalleen jääminen saattaa pitkittää ja syventää surutyötä.

Hyvin järjestetty hautaaminen auttaa osaltaan omaisia surutyössä, jättää kauniit muistot ja nostaa esiin toivon ja elämän jatkuvuuden näkökulman.

Soitto tai käynti toimistollamme käynnistää käytännön järjestelyt.

2. Hautauslupa ja kuolintodistus

Hautausluvan kirjoittaa lääkäri. Tilaamme luvan omaisten niin pyytäessä ja toimitamme siihen seurakuntaan jonka ylläpitämään hautausmaahan vainaja haudataan. Myös muualle kuin hautausmaalle haudattavien lupa-asiat hoidamme omaisten niin toivoessa.

3. Hautapaikka

Huolehdimme uuden hautapaikan varaamisesta tai vanhan käytöstä omaisten toiveiden mukaisesti ja hautaustavasta riippuen: Arkku, uurna, muistolehto jne.

4. Arkun ja uurnan valinta

Toimistollamme on laaja valikoima jalopuisia ja kangaspäällysteisiä arkkuja ja erilaisia uurnia.
Tilaisuudesta riippuen myös erikoisarkut tai arkkujen sisustus ovat toiveiden mukaisesti valittavissa useista eri vaihtoehdoista. (Mansikkamäen mallit.)

5. Kukat

Omaiset valitsevat arkun päälle tulevan kukkalaitteen ja surulaitteet, seppeleet tai kimput, uurnakoristeen sekä kappelin koristeteet. Kaikki kukat toimitetaan suoraan siunaus- ja muistotilaisuuteen. Arkku- ja uurnalaite kiinnitetään valmiiksi. Toimistollamme on värssykirjoja, joista voi rauhassa valita muistosäkeitä kukkavihkoihin ja kuolinilmoitukseen.

6. Kuolinilmoitus

Toimitamme kaikkiin omaisten valitsemiin lehtiin kuolin- ja kiitosilmoitukset. Ilmoituksen sisällön voi toimittaa meille.

7. Kuljetus ja saatto

Kun lupa-asiat on hoidettu ja arkku valittu voidaan vainaja siirtää hautausmaan tiloihin odottamaan siunaustilaisuutta. Omaiset voivat tulla mukaan saattamaan vainajaa. Vainajan näkeminen ennen arkun sulkemista on koettu rauhalliseksi tilaisuudeksi, josta jää hyvä muisto sekä läheisen poismeno todentuu ja osaltaan auttaa surutyössä.

Toimistomme hoitaa kuljetuksia kaikkialle koti- ja ulkomaille. Kansainväliset yhteydet takaavat nopean ja edullisen kuljetuksen ulkomailta Suomeen tai päinvastoin.

8. Siunaustilaisuus

Siunausaika ja paikka
Omaisten toiveiden mukaisesti varaamme parhaiten sopivan ajan ja paikan kappelista, kirkosta tai hautausmaalta.

Pappi ja kanttori
Seurakunta antaa vuorossa olevan papin ja kanttorin nimen. Pappi ottaa omaisiin myöhemmin yhteiden sopiakseen yksityiskohdista. Mikäli pappia ei tarvita voidaan sopia muista järjestelyistä toiveiden mukaan. Esim. väestörekisteriin kuuluvat tai muihin uskontoihin kuuluvien tapojen mukaisesti.

9. Muistotilaisuus

Varaamme toivomusten mukaisen pitopaikan, joita on useita eri vaihtoehtoja. Varaamme pitopalvelun ja yhdessä omaisten kanssa sovitaan tarjoilusta, ohjelmasta ja paikan koristelusta. Tarjoiluun on valittavissa laaja valikoima vaihtoehtoja kahvitarjoilusta tasokkaaseen seisovaan pöytään. Yleensä tilaisuuteen otetaan mukaan valokuva vainajasta, adressit ja vieraskirja. Adressin lukija on hyvä sopia etukäteen. Papin ja kanttorin kutsuminen on myös hyvä tehdä ajoissa. Olemme mukana auttamassa kaikessa missä omaiset apuamme toivovat. Yhteistyökumppaneina meillä on Juhlapalvelut / Johanna Ekholm ja Pitopalvelu Sirpa Karjalainen.

10.  Muistomerkki

Kauttamme on saatavissa täydellinen palvelu myös muistomerkeistä, hautakivien kunnostamisesta ja kaivertamisesta. Laajasta mallistosta, tai vaikkapa itse suunnitellen on mahdollista saada läheisen haudalle muistomerkki, jonka äärellä tulevina vuosina voi hiljentyä. Vanhojen hautakivien kunnostus, oikaisu ja kaiverrukset on myös osa palveluamme. Välitämme Loimaan Kiven valikoimista uudet kivet.

11. Muut palvelut

Kantajat
Arkkuhautauksen ollessa kyseessä tarvitaan yleensä kuusi kantajaa. Kantajat ovat saatavissa kauttamme tarvittaessa. Kantajamme ovat asianmukaisesti pukeutuneita ja osaavat hoitaa tämän erään näkyvimmistä hautaamisen osan kunnioituksella.

Valokuvaaja
Kauttamme on saatavissa ammattitaitoinen valokuvaaja, joka vuosikymmenien kokemuksella osaa liikkua tilaisuudessa, sen luonnetta häiritsemättä.

Ennakkosopimus / Hautaustestamentti
Ennakkosopimus hautausjärjestelyistä on nopeasti kehittynyt yhä useampien päätökseksi hoitaa itse hautajaisensa haluamallaan tavalla. Sopimus laaditaan aina henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa huomioiden pienimmätkin yksityiskohdat ja toiveet. Näin menetellen ei läheisten tarvitse ottaa vastuuta tulevista hautajaisista ja niiden järjestelyistä. Hautajaisten hinta sovitaan päivän hinnan mukaan lisättynä mahdollisella hintojen nousulla.

Lainopilliset palvelut
Kuoleman jälkeen on useitakin lakiin perustuvia asioita, joista omaisten on huolehdittava. Yhteistyökumppaneiden kautta saa perunkirjoituksen, omaisuuden osituksen ja jaon, testamentit, kauppakirjat ja muut sopimusasiakirjat vaivattomasti.

Muuta
Yhteistyökumppaneidemme kautta voimme tarjota tasokasta palvelua kiinteistönvälitylsessä, irtaimen omaisuuden realisoinnissa, muutoissa ja yleisesti kaikessa mikä elämäntilanteeseen liittyy. Toimitapamme on palvella kaikessa nopeasti ja luottamuksella. Kaikesta meille uskotuista asioista olemme vaitiolovelvollisia.

Asiantuntevaa ja läheistä palvelua

Suuren surun hetkellä työskentelemme surun ja menetyksen lähellä, mutta palvelemme elämää.

Kuolemantapauksen sattuessa on järjestettävä lukemattomia asioita. Hautaukseen liittyvät asiat voit jättää yksityiskohtaisesti meidän tehtäväksemme. Vuosien kokemuksella asiantuntevaa ja läheistä palvelua teidän toiveiden mukaan.

Callankukka- ja hautauspalvelu Oy on Suomen hautaustoimistojen liiton jäsen.