Hautajaiskoristeet

Arkkulaitteet

Surukimput

Surulaitteet

Seppelet, sydämet, ristit

Kappelikoristeet

Muistotilaisuuden kukat

Surusidonta

Surunvalittelu

Osanottokukat suruun valitaan hillitynvärisistä kukista. Valkoiset tai sini-valkoiset ovat yleisimpiä, mutta vaaleat pastellinsävyt sopivat myös hyvin. Kimput voivat olla matalia tai korkeita, tilaajan toivomuksen mukaisesti.

Surusidonta

Hautajaisissa käytetyimpiä kukkalaitteita ovat surukimput ja -vihkot. Ne ovat muodoltaan ns. pisaroita, pyöreitä tai kapeita ja korkeita. Surukimppuihin voidaan myös laittaa nauhat tai rusetti, johon voidaan kiinnittää kortti. Surusidonnassa käytetään kaikkia kukkia ja värejä, ajatellen vainajan persoonaa.

Yritykset ja yhteisöt käyttävät usein havu- tai laakeriseppeleitä. Omaiset valitsevat usein seppeleistä täysin kukitetun mallin. Seppeleeseen laitetaan aina nauhat. Seppeleen pyöreä muoto symbolisoi ikuisuutta.

Arkkulaite

Arkkulaitteella koristellaan arkku. Se voi olla suuri tai pieni, kapea pitkänomainen, joka ei laskeudu sivuille. Se voi olla myös koristeoksapohjaan aseteltu , ilmava pitkänomainen arkkukoriste. Arkkukoriste voi ilmaista myös vainajan persoonaa.

Kappelikoristeet

Haluttaessa voidaan myös valita kappelikoristeet, jotka tehdään yleensä samoista kukista, kuin arkkulaite. Kappelikoristeet voidaan siirtää koristeeksi muistotilaisuuteen.

Muistotilaisuuden kukat

Muistotilaisuudessa käytetään kukka-asetelmia pitopöydässä , muistopöydässä ja istumapöydissä yhdessä valkoisten kynttilöiden kanssa. Yleensä muistotilaisuuden kukat valitaan osittain samoista kukista kuin arkkulaitteen kukat.